Vrijwilligers van de vereniging “De Wieringer Molens” zullen van 27 oktober tot en met 2 november met de collectebus van huis tot huis gaan in Den Oever, Stroe en Oosterland. Het doel van de collecte is om geld in te zamelen voor de vervanging van het versleten wiekenkruis  en molen De Hoop in Den Oever is staat te stellen om zijn rondjes te kunnen laten draaien

Daarnaast zal gevraagd waren of mensen het werk van de vereniging structureel willen steunen door lid te worden. Dit kost slechts € 17,50 per jaar. De vereniging hoopt op een gulle respons vanuit de gemeenschap!

Roestgaten in de stalen roeden

In het najaar van 2025 zal het wiekenkruis van molen De Hoop worden vervangen. Dit is nodig omdat de stalen balken waaraan de houten latten van het hekwerk vastzitten inmiddels 47 jaar oud zijn en  er verschillende roestgaten in vallen. Ook het houtwerk van de wieken  is inmiddels niet meer in een beste staat en  aan vervanging toe.

De kosten van deze vervanging bedragen circa € 96.000. Daarom is inmiddels een beroep gedaan op verschillende fondsen en zijn subsidies aangevraagd. Een deel van de kosten zal de vereniging “De Wieringer Molens”zelf moeten dragen. Dit doen we ondermeer door een beroep te doen op de bevolking en bedrijven op oostelijk Wieringen.

U kunt natuurlijk ook nu al uw bijdrage overmaken door een bedrag te storten op de rekening van de vereniging:

NL50 RABO 0370323912 t.n.v. De Wieringer Molens onder vermelding van “Vervanging wiekenkruis molen De Hoop”.

U kunt ook de QR-code scannen met de camera van uw telefoon om geld over te maken; het bedrag dat u wilt schenken kunt u zelf aanpassen.